duminică, 5 august 2012

Ne desparte un sfert de ora

In cartierul Pantelimon este de stiut ca in cele mai mizere blocuri stau cei mai speciali oameni.Nimeni nu s-a intrebat niciodata si nici nu a incercat sa dovedeasca de ce ar fii aceste blocuri locurile "de veci " ale acestor persoane speciale ; ba chiar erau considerate un fel de locuri de naufragiu pentru cei scapati de la nebuni .

    Aida era studenta la Litere si locuia intr-un apartament modest din acest cartier ( scara A , blocul 5 , apartamentul  4 ) impreuna cu cele 5 pisicute ale ei  , insotite si pazite de o mica corcitura de bichon . Nu avea o viata prea incarcata . Era singura la parintii si nu avea prea multi prieteni in marele Bucuresti . Parintii ei erau internati la un azil de batrani in Iasi si niciodata nu ii facea nimeni vizite .
    In fiecare dimineata la ora 6:47 , micutul ei Print ; caci asa ii spunea bichonului , o trezea tandru cu o limbuta pe nasuc .
    La 7:13 isi savura prima tigara impreuna cu prima cafea pe balcon . Intotdeauna era gata de plecare la ora 8 : 05 , indiferent ca avea cursuri care incepeau cu doua - trei ore mai tarziu.
   Deasupra ei , locuia un baiat chipes , inalt , saten , cu ochi caprui -  David . Isi dregea depresia dupa moartea mamei sale  prin irosirea timpului si stoarcere nervilor in cabinetul sau de psihologie din centrul Bucurestiului . Vedea zilnic mii de oameni ce erau mai disperati decat el .
   Se hranea cu presiunea asta . Stia ca totul depindea de perseverenta , insa n-ar fii cedat .
   Un singur lucru iesit din tipar era faptul ca avea un obicei prostesc ; de a nota intr-un carnetel fiecare lucru , gest,gand special sau iesit din comun . Nu era singur ... nu , nu . Locuia impreuna cu micutul lui papagal , Paco . In fiecare dimineata la 7:02 , Paco il intepa pe David in palma cu ciocul lui fin si micut .
   David nu fuma decat trabucuri . Nu suporta mirosul de tutun . Aprecia doar trabucurile fine , de cirese ; cate unul pe zi , alaturi de cea mai dulce cafea a zilei savurata pe balcon . Isi deschidea cabinetul la 8 si jumatate si parasea casa la ora 8:20 .
   Insa aceste persoane speciale nu se cunosteau si nu se intalneau niciodata . Cine stie ? Poate era frica de a  pierde ceea ce il face pe fiecare special .
  Si daca Aida si David se intalneau ?Doar ii despartea un sfert de ora...
                     un sfert de ora ce poate le-ar fii schimbat vietiile pentru totdeauna .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu